Успешна фарма за магариња во близина на Задар: Зошто магарето е најдобриот пријател на човекот?

Успешна фарма за магариња во близина на Задар: Зошто магарето е најдобриот пријател на човекот?

Магарето е многу добар пријател на човекот од памтивек.Порано, во медитеранската област, магарето беше незаменлив асистент во земјоделството, а беше и главно превозно средство. Денес главно се користи за изложбени цели, но и за добивање млеко.Ја посетивме фармата за...
Денови на отворени органски фарми

Денови на отворени органски фарми

Србија Органика организира „Денови на отворени органски фарми“ неколку пати годишно за промовирање на органското производство, поддршка на земјоделците и зголемување на јавната свест, особено во урбаните области. Со поддршка на МЗШВ во рамките на проектот „Земи...