Студија за урбано земјоделство во Северна Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија

Студија за урбано земјоделство во Северна Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија

„Едукација за урбано земјоделско образование за одржлива иднина“ е проект финансиран од ЕУ преку програмата Еразмус + (KA220-ADU – Партнерства за соработка во полето на образование за возрасни) и обединува организации од Северна Македонија, Бугарија, Хрватска и Србија...
Одржана обука за брендирање на производи

Одржана обука за брендирање на производи

Од 6-10 Октомври во Скопје се одржа обуката „Креирање на бренд план“ во рамки на проектот „Платформа за иновации во органското земјоделство“ поддржана од програмата Еразмус+. На обуката учествуваа 23 претставници од граѓански организации, органски производители и...
Обука за органско земјоделство

Обука за органско земјоделство

Од 11-15 септември 2021 се одржа обуката за органско земјоделство во рамки на проектот „Платформа за иновации во органското земјоделство“ во хотелот Кристал во Белград на која присуствуваа 24 учесници од С. Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија. Домаќин беше...
Трет транснационален состанок

Трет транснационален состанок

На 23 јули 2021, во Задар беше одржан третиот транснационален состанок на кој учествуваа сите партнери во проектот. Домаќини на состанокот беа колегите од организацијата „Еко Задар“. На состанокот кој се одржа во пријатниот амбиент во дворот на градската библиотека во...
Посета на „Камник Био Органик“

Посета на „Камник Био Органик“

Новите сертифицирани органски јајца кои ги добивме во Добра Земја, беа повод да го посетиме Камник Био Органик која ја доживеавме како една мала оаза на органско производство. Се запознавме со Иво – сопственикот на Камник Био Органик, кој веќе неколку години се...
Успешна фарма за магариња во близина на Задар: Зошто магарето е најдобриот пријател на човекот?

Успешна фарма за магариња во близина на Задар: Зошто магарето е најдобриот пријател на човекот?

Магарето е многу добар пријател на човекот од памтивек.Порано, во медитеранската област, магарето беше незаменлив асистент во земјоделството, а беше и главно превозно средство. Денес главно се користи за изложбени цели, но и за добивање млеко.Ја посетивме фармата за...